fredag 13 april 2012

FTX, sprickor och sned ytterdörr

Vi är verkligen enormt nöjda med vårt hus och med Vallsjöhus som leverantör, men det är vissa saker som snickarna slarvat med som vi är mindre nöjda med.

FTX-anläggningen är totalt felmonterad och vi har i dagarna tagit hit professionella som vet hur det ska vara. Kostnad - några tusen kronor.

Vi har sprickor i väggar, i hörn, i kanter och så vidare. Vanligt i trähus som torkar, men kanske ovanligt många ändå. Det blev nog lite bråttom med att slänga upp gipsskivor som inte fick en chans att torka innan målning. Kostnad - en hel del pyssel och arbetstid, färg och spackel.

Mest trist är vår ytterdörr som aldrig blivit rätt monterad. Den var sned från början. Sedan skulle snickarna rätta till den, då fick vi sprickor i väggar och vid listerna - som aldrig rättades till. Men dörren är fortfarande helt sned. Dessutom har vi kollat med vattenpass och en del väggar, såsom den i hallen, är också sneda. Kostnad - ingen aning. Frågan är om man ens kan göra något åt det.

Vi funderar mycket över det där med tvåårsbesiktning. Göra eller inte göra - någon mening med det eller inte - vem betalar, vad kan vi tvinga snickarna att utföra - vad går besiktningen ut på - vad har vi rätt att få åtgärdat..... och så vidare. Måste läsa på. I höst är det två år sedan inflytt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar