fredag 26 november 2010

Stiltje

Det var ett tag sedan det kom ett nytt inlägg. Så har det inte hänt så mycket på hemmafronten heller. Och nu börjar irritationen att växa. Vi väntar och väntar på hantverkaren som ska åtgärda allt från slutbesiktningsprotokollet, samt avsluta allt annat som inte är klart trots att huset skulle vara klart v 39. Bland annat fixa så att värmen fungerar som den ska - och att vi kan öppna vårt garage som saknar ngåon form av handtag.

Det är en otålig väntan. Och inget tycks hända. Snart har vi bott här i två månader utan fungerande värme och det är INTE kul nu när det är vinter. Det finns värme, men allt är felkopplat så man styr exempelvis värmen i vardagsrummet från reglaget i yngsta sonens rum. Det gör att det är i stort sett omöjligt att få någon ordning på allt. Man kan minst sagt säga att vi inte är så glada för tillfället.....

Apropå vinter innebar ju den lite mindre trevliga överraskningar när kommunen smällde upp en trottoar mitt framför tomten. Den är vi nu skyldiga att skotta - trots att vi inte ens vill ha den här. 28 meter lång trottoar att skotta blir det. En snöslunga lutar det nog åt om vintern fortsätter som den har gjort hittills.

Ikväll ska alla stjärnor och ljusstakar upp i huset. Ska bli kul att få göra fint i ett alldeles nytt hus. Som vi egentligen är så glada åt för det är så fint, så fint och vi trivs så bra, men glädjen liksom försvinner och blir till enbart irritation när vi inte får hjälp med det vi har rätt att få hjälp med!

2 kommentarer:

  1. Kul att vårt tips om fönsterfilm kunde vara till hjälp för någon. Tråkigt att ni inte fått ordning på värmen (och andra punkter från slutbesiktningen) ännu. Vi har också några som inte är fixade, men hos oss är det ingen "Ko på isen" än, lite kosmetika som vi klarar oss utan ett tag till. Har stämt av med vår byggledare nu i veckan och han skulle återkomma med en plan för punkterna så snart som möjligt. Får se när det blir.

    Trevlig Helg! // Jennifer

    SvaraRadera
  2. Hejsan! Vi är ett par som ska bygga nytt hus och vi är inne på Vallsjöhus. Vad har ni att säga om dem? Har ni varit nöjda? Blev allt som ni tänkt er? Har kontakten med dem varit bra? Om du vill kan du maila till mej elinfransson@hotmail.se :)

    MVH

    SvaraRadera