måndag 21 juni 2010

Elfunderingar

Nu är hjärnan full med tankar på var vi ska placera eluttag - var vi vill ha våra taklampor etc. Vi har valt att inte ha några inbyggda "spottar" någonstans. Just nu hade det varit enklare, för var placerar man egentligen taklampor i ett stort vardagsrum med ryggåstak? Tål att fundera på. Sovrummen är enklare, likaså över köksbordet, lampa i hallen etc. Men just vardagsrummet är ett stort frågetecken.

3 kommentarer:

  1. Hej,

    Ja! det kan inte vara lätt och veta, jag skulle nog sätta upp ett par uttag högt upp på väggen och dra en kabel därifrån.

    //gitolars

    SvaraRadera
  2. Nix, är inte lätt det där. Vi sätter 2 "tvåor" (=4 taklampsuttag totalt) ganska centrerat uppe i ryggåstaket med ca 50 cm mellan. Sedan kan man sätta krokar ute i taket att dra lampkablarna till. Just nu funderar vi på att ha 3 st stora rislampor på olika höjd.

    Bild på eluttagen finns här: (http://blog.ahlmark.com/search/label/El)

    Lycka till med era funderingar! // Jennifer

    SvaraRadera
  3. Tack för lite tips. Det är inte lätt det här. Vi har ett ryggåstak där taket är som högst i en linje mitt i huset genom kök och vardagsrum. Typ som i en kyrka :). Hur vi ska möblera har jag ingen aning om och det gör det ju svårare.

    SvaraRadera